Startup Ville
Minor omschrijving


Onderwijsopzet
Learning by doing and a little bit of thinking
Ondernemerschap is doen, maar toch kan een beetje denken geen kwaad. Onze onderwijsopzet werkt volgens een vast stramien. We hebben 1 dag dat we elkaar allemaal zien, dat is Meetup Monday. We beginnen de dag met een standup, wat hebben we vorige week allemaal gedaan? Kort en krachtig in een half uurtje. De overige uren van de dag staan in het teken van nieuwe skills, nieuwe tools, nieuwe insights, nieuwe quests en een coachmomentje. We sluiten de dag met een wrapup, wat gaan we komende week doen? Om de dagen daarna die voornemens echt waar te maken!

Proof your Startup
Blok 1 Learn (& Launch)/15 ec

In dit blok ga je op zoek naar jouw passie, het grote idee en maken we de eerste beginstappen om dit te vertalen naar een echte startup. Via vijf (tweewekelijkse) startup-quests, die je elke keer moet presenteren aan een jury van startup-professionals, word je getoetst of jouw idee, jouw team, jouw product, jouw marketing en jouw financiƫle verhaal wel kloppen.

Ook zullen we je ondersteunen in het specialisme, dat je hebt gekozen. Een tech startup of een sociale startup? Dat zijn verschillende deelwerelden en wij hebben daar verschillende workshops en experts voor. Bovendien ga je op zoek naar je eigen talent. Wat zijn je vaardigheden? Waar ligt jouw passie? Maar bovenal, wat is jouw mindset? Wil jij als piraat of held de wereld veroveren of veranderen, of ben je al blij met een leuke baan en blijf je liever je hele leven in het gareel lopen van de maatschappij. Oh ja, stage lopen kan en mag ook, we willen echter wel dat je bij het stagebedrijf jouw nieuwe inzichten deelt.

Kernproducten: Een proof of concept, een businessplan, een pitch, een prototype, marketing en de eerste klantorders
Launch your Startup
Blok 2 Launch (& Learn)/15 ec extra

Yes, we hebben een fantastisch idee. We hebben in blok 1 gezien dat de klant het product wil hebben. Ook hebben we verder gewerkt aan ons prototype. We hebben zelfs een klein beetje geld opgehaald bij de laatste pitch in blok 1. Yes, we kunnen van start gaan. De basisbegrippen en -tools hebben we ook onder de knie gekregen. Het is tijd om te knallen. We laten jullie nog meer los, je krijgt de hele week de tijd om jullie droom te realiseren.

Uiteraard krijg je daarbij de ondersteuning van experts die je kunnen helpen. Wekelijks helpt een mentor je bij de verdere ontwikkeling van je startup en tweewekelijks moet je de voortgang wel pitchen voor jullie stakeholders. Had je geen vruchtbaar startup-idee in blok 1, wees niet getreurd, je kunt altijd bij een andere startup aan de slag als teammember of als stagiair. Een andere minor mag natuurlijk ook. De vraag is wel, wil je dat, als je als villager kennis hebt gemaakt met die mooie Leidse startupscene. Tja, er is nog zoveel werk aan de winkel, ook bij die andere startups.

Kernproducten: Een echte startup, echte funding, een echt product, echte klanten en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met jouw echte startup.

Toetsing
Een startup is vooral doen, toch zijn hier hele mooie inzichten weg te halen. Niet voor niets is Silicon Valley nu het centrum van onze economie. Via een vijftal quizjes wordt jouw kennis van de nieuwste startupinzichten en -trends getest (20%). Doen blijft het belangrijkste, de startup-opdrachten of quests tellen mee voor 80%.

Toelatingseisen
Iedere hogeschool-student kan meedoen aan deze minor, dat is juist de insteek, talent bij elkaar brengen. Behalve de vereiste dat je mee mag doen aan een minor, hebben we dan ook geen vereiste qua vooropleiding. Dat is ook onze insteek, iedereen kan een startup beginnen, dat is niet alleen iets voor mensen die economie hebben gestudeerd. Startups gaan om diversiteit, dus wat je ook doet, join onze village of community!

Nog meer weten?

Neem dan contact op met onze contactpersoon bij de hogeschool, Mark Eckhart (mail: eckhart.m@hsleiden.nl)

Of bezoek de websites van onze partners, PLNT en AREA071