Minor

Startup Ville

Grijp deze ondernemerskans en startup jouw droom, passie en idee tijdens je studie.

Startups zijn hot! Waar wil je werken?

Het antwoord was nog niet zo lang geleden, bij een grote multinational. Jij de millennial, wil iets meer uit het leven halen. Van betekenis zijn voor de wereld. Iets nieuws en moois in de wereld zetten of daaraan meewerken. Hoe? Speciaal voor jou, hebben wij, PLNT (Het centrum voor innovatie en entrepreneurship van universiteit en hogeschool Leiden) en de hogeschool de minor Startup Ville ontwikkeld.

Beleef de Leidse startupscene en ontwikkel jouw startup ver weg van de schoolbanken in de inspirerende omgeving van PLNT.

De skills en mindset van deze tijd!

Niet iedereen zal na zijn studie meteen een startup beginnen. De mindset van een startup is niet alleen voor ondernemers. LinkedIn-founder Reid Hoffman stelt vast, iedereen moet denken en doen als een startup. Voor je leven, loopbaan, werkgever, maar een echte startup mag natuurlijk ook. We willen je de toolset en mindset geven voor de 21e eeuw, zoals Lean Startup, Growth Hacking, Fast Prototyping, Business Modelling, Design Thinking, of UX/UCD. 


Klinkt het allemaal nog abracadabra? Dan is het zeker tijd om onze minor te volgen. Werkgevers betalen voor een cursus 500 tot 1000 euro per dag per deelnemer. Bij ons verdien je 15 (blok 3) of 30 (blok 3 en 4) studiepunten en ontvang je deze tools en insights voor op je CV cadeau.

Jouw minste bepaalt jouw grenzen in het leven. Weg met het credo, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Met die houding haal je niet de omzet die diverse startups bij ons hebben gehaald. Van 50k tot 100k per maand. Of een hele stad aan de haal met jouw idee. Met die mindset haal je niet onze evaluatiescore van onze deelnemers over onze minor, een 9+.

Ben jij het startup-talent dat we zoeken?

Startups gaan over talenten bij elkaar brengen. Ben jij onze hacker of ICT’er die de app-droom van jezelf of een ander kan realiseren? Of wil jij via jouw chemische kennis de next step in food, drinks, materialen of medicijnen zetten? Ben jij onze ondernemende fysiotherapeut? Ben jij onze student uit de psychologie, zorg of het onderwijs, die de wereld een beetje beter wil maken? Ben jij onze CE’er, HRM’er of communicatiestudent die zijn eigen bureau wilt beginnen of de marketing van een andere startup invullen. Wil jij in de creatieve omgeving van PLNT en Area071, weg van de schoolbanken, jouw minor volgen?  Schrijf je dan in voor onze minor.

Waar ligt jouw passie?